Дюк Елингтън оркестра вече е в България

Оркестърът на легендарния Дюк Елингтън е вече у нас  – ден преди концерта си утре в София, 27 април, зала 1 на НДК от 20 ч, който столичните феновете на джаза очакват от месеци.

На 28-ми април суинг и джаз вълната ще се пренесе в Пловдив, където Дюк Елингтън Оркестра ще зарадва с най-големите си класики меломаните в залата на Оперно-Филхармонично дружество от 20 ч.

Двата концерта на Дюк Елингтън Оркестра в София и Пловдив се осъществяват  с любезното съдействие на Посолството на Съединените Американски Щати у нас.

16-те музиканти начело с Пол Мърсър Елингтън  – внук на големия джазмен пристигнаха благополучно от Букурещ с луксозен автобус, любезно предоставен от транспортно-туристическа компания Юнион Ивкони, която ще се грижи за безпроблемното и комфортно пътуване на артистите по време на целия им престой у нас.

Членовете на оркестъра вече се настаниха в четиризвездния парк хотел Витоша. След кратка възстановителна почивка ще се отправят на пешеходна разходка из София, за да добият първи актуални впечатления от столицата ни след последното си гостуване у нас през 2005 г.

Репетициите за концерта в зала 1 на НДК ще започнат в ранния следобед на 27 април, а вратите на залата ще бъдат отворени за посетители точно в 19 ч.

Специалните гости за вечерта диджеите от The Smugglers Collective ще подгряват столичната зрители с най-доброто от Swing, Rock’n’Roll, Rockabilly и Rhythm&Blues музиката от 30-те години до днес до появата на оркестъра на сцената.

Рано на 28 април музикантите от Дюк Елингтън Оркестра ще потеглят към Пловдив, където фенове на суинга и джаза ги очакват в залата на местното Оперно-Филхармонично дружество.

Билети за двата концерта на Дюк Елингтън Оркестра в София и Пловдив все още има и могат да бъдат закупени в разпространителската мрежа на Eventim, на касите на НДК и ОФД Пловдив.

Сподели в: