Дъщери на съдбата от Тара Хайланд

Дъщери на съдбата
Тара Хайланд

Красивата Кейти се влюбва в собственикa на престижната модна къща „Мелвил“. Уилям е чаровен, богат, властен и… щастливо женен. След вълшебна вечеря в „Риц“ двамата се отдават на страстта си, но блаженството им не трае дълго. Уилям се връща при съпругата си, а Кейти запазва спомена за бурната им любов, плод на която е дъщеря им Кейтлин.
Шестнадесет години по-късно, след смъртта на майка си, Кейтлин се установява в имението на семейство Мелвил. Там я очакват изисканата и сдържана съпруга на баща й и двете враждебно настроени законни дъщери на Уилям – Елизабет и Амбър.
Трите момичета са наследнички на „Мелвил“. Зад бляскавата им фасада на богати и преуспели красавици се крие тъмна тайна, която заплашва да разруши семейството им.
Умната и амбициозна Елизабет умее да манипулира мъжете, с изключение на единствения, на когото държи: собствения си баща.
Надарената с ангелска красота Амбър започва многообещаваща кариера на модел. Пристрастеността й към нощните клубове, лошите момчета и забранените удоволствия обаче я тласка към дъното.
Наивната Кейтлин полага неимоверни усилия да се впише във враждебната аристократична среда, белязана от интриги и предателства. Креативната млада жена завършва престижна дизайнерска школа в Париж и започва свой собствен бизнес.
Елизабет, Кейтлин и Амбър преследват мечтите си, които ги отвеждат в коренно различни посоки. Но когато „Мелвил“ е заплашена от разорение и баща им се нуждае от тях, трите загърбват различията си. Защото колкото и далеч да стигнеш, не можеш да скъсаш връзките със семейството си.
Тара Хайланд започва работа по дебютния си роман още през 2004 г. След шест години упорит труд и неимоверни усилия, „Дъщери на съдбата“ се появява на бял свят през 2011 г. Авторката признава, че макар да харесва и трите си героини, Елизабет е безспорната й любимка. Интелигентна, свръхамбициозна и силна, Елизабет не се страхува да се бори за това, което иска.

Любопитно:

  • Авторката споделя кои холивудски актриси и известни личности вижда в ролите на Елизабет, Кейтлин и Амбър:
  • Винаги съм си представяла Елизабет като Сара Мишел Гелар – нежна, чаровна, но не типичната красавица.
  • Кейтлин е земна, естествена и секси, подобно на Лив Тайлър. Представям си Кейтлин като Лив в ролята на Арвен от „Властелинът на пръстените“, но с близо десет сантиметра по-ниска.
  • Амбър е дарена с ангелска красота, но в същото време в нея има нещо диво и непокорно. Смятам, че рок принцесата Аврил Лавин се доближава най-много до образа на Амбър.

ИК "Хермес"
обем: 480  стр.               
Цена: 14,95  лв.
ISBN 978-954-26-1025-0

Сподели в: