Дълъг път за артистите от Buena Vista ще забави старта на шоуто им в София

Точно в 20:00 ч. на 6-ти февруари в зала 1 на НДК ще стартира шоуто от Куба Live From Buena Vista – The Havana Lounge, вместо първоначално обявения начален час 18.30 ч. Изключително натоварената програма и дългият път, който предстои на артистите от спектакъла – от Букурещ до София, налага изместване на началото на шоуто в 20:00 ч. От Жокер медиа се извиняват за неудобството и промяната на всички закупили си билет до този момент, а самите артисти обещават да се реваншират многократно на феновете.

Шоуто, което пристига за втори път в България, събира на сцената най-добрите певци и музиканти на Куба, участвали в проекта Buena Vista Social Club и формацията Afro Cuban All Stars. Една от звездите на шоуто – 72 годишната Teresa García Caturla, сподели пред организаторите, че новия репертоар на спектакъла включва нейна много любима песен "Друме Негрита", написана от баща й – един от големите композитори на Куба – Alejandro García Caturla. Омайната солистка, винаги се вълнувала и просълзявала когато я пее, а в София ще чуем песента за първи път.

Другият главен герой на спектакъла – 71-годишният Julio Alberto Fernandez пък издаде, че наред с новите песни, няма да липсват и традиционните – Чан Чан, Качита, Стаята на Тула или Гуантанамера. Звездите на шоуто, които вече пета година обикалят света, са на мнение, че в цяла Европа българите най-много приличат на кубинците, и за това с усмивка и радост се завръщат тук на 6-ти февруари.

Сподели в: