Дъбстеп инвазия: 16bit идва в България

Най-новият промоутърски екип за дъбстеп музика и градска култура – PLATFORM– представят за първи път у нас световното явление – 16bit.

Партито ще взриви публиката с агресивен бас и танцувален ритъм от дъбстеп емблемата, подкрепен от най-перспективните български диджеи и продуценти.

Датата е 22 октомври, а мястото – единственият клуб по нашите земи, с почетно място в топ 20 на DJ Mag и в сърцата на феновете на електронната музика у нас – YALTA CLUB.

Под името 16bit, се подвизават британските продуценти и диджеи DRT и Kidnappa. Те работят заедно от 2008 г. насам, като от тогава правят главозамайващи сетове по целия свят, а музиката им попада в плейлистите на имена като Rusko, Nero, Datsik,Chase & Status и много други. През последните две години се утвърдиха като явление в дъбстеп музиката, създавайки хитовете Cobra, Jump, Scullcrack и много други.

Изданията им за Boka, Southside Dubstars, Heavy Artillery, Dub & Run не остават незабелязани и не след дълго следва договор с емблематичния лейбъл MTA Records, който споделят с култовите Nero и Chase & Status .

Един от най-големите им успехи е ремиксът на парчето на Noisia ‘Machine Gun’, който нашумя толкова, че стана част от саундтрака на хитовата лента Transformers 3: Dark of the Moon. Песента им Jump пък вдъхнови създателите на рекламата на спортния гигант NIKE, в която се снимаха Уейн Рууни и Фернандо Торес.

PLATFORM са най-новият промоутърски екип в България, стремглаво устремен към развитието на нашумелия у нас дъбстеп стил и ърбан културата. Амбицията им е да канят най-известните имена в бранша, като едновременно с това промотират и родните млади таланти.

Мотото на екипа е "Move Forward”, поради което стартът със 16bit е повече от логичен.

На 22 октомври, ден преди изборите, ще гласуваме за най-прогресивния стил в музиката на 21 век и един от най-иновативните му представители – 16bit.

Подробности кои български дъбстеп диджеи и продуценти ще се включат в партито очаквайте съвсем скоро!

Сподели в: