"Дума по дума" от Силви Вартан – книга с наблюдения, мисли и впечатления

На 7 април 2014 г. излиза изящният автобиографичен роман „Дума по дума“, подписан от неповторимата Силви Вартан. На 23 април в София ще се състои премиера на книгата с участието на самата Вартан. На 24 април в зала 1 на НДК тя ще изнесе поредния си концерт в България, на който ще представи легендарния албум „Силви в Нешвил“. Тук може да прочете откъс от книгата.

„Дума по дума“ (Издателство "Колибри", превод: Венелин Пройков, цена: 15 лв., 312 стр.) е увлекателен набор от наблюдения, мисли, емоции и впечатления, композирани така, че да осигурят на читателя код към личността на най-обичаното „йе-йе момиче“ в България. „Все пак си оставам оптимистка“, обобщава тя, „когато си дадем труд да опознаем другия, ни става ясно, че в основата си всички сме еднакви, независимо от разликите в културата и произхода. Усещам го в пълна мяра всеки път, щом замина на турне: пея пред безкрайно разнообразна публика из целия свят, но емоцията всеки път си е същата, както и радостта да бъдем заедно.“

 Силви Вартан е световноизвестна френска певица и киноактриса, родена в България. На седем годишна възраст тя напуска родината си, а десет години по-късно записва първата си песен в Париж. Тя е не просто една от гранд дамите на френската музика, а борбена и чувствителна жена, покорила интереса на милиони почитатели по света с неоспорим талант, елегантно сценично присъствие и благородство на духа.

Прочетете още:
Силви Вартан идва за концерт в София през април

Силви Вартан се завръща към първата си любов… С новия албум “Sylvie In Nashville”

Сподели в: