Дует "Мания" – на юбилейното издание на фестивал "Откритие 2016"

Дует "Мания" приеха с удоволствие поканата на дългогодишния си приятел и колега Доно Цветков да закрият юбилейното издание на престижния международен конкурс Откритие/Discovery във Варна на 22 май. Редом до звезди като Георги Христов, MIHAI, MariusShaban, Николай Манолов, балет Арт Денс и др., дамите от музикалното дуо ще представят няколко песни от новия си репертоар и няколко безспорни хита от предишни години.

Дуетът имат любопитна история, свързана с организатора на конкурса. Сътрудничеството между сестрите и Доно Цветков датира от близо 15 години, когато той – в качеството си на селекционер и мениджър – ги представя в един от най-авторитетните международни песенни конкурси "Универсталент" в Прага. Едва ли има място за съмнение, че в чехската столица Дани и Юлия буквално "взривяват" публиката и оставят трайна следа в историята на българските музиканти, представяли ни в чужбина.

Доно Цветков не крие уважението си към работата на дуета: „Възхитен съм от професионализма, дисциплината и прецизността, с която работят "Мания"! За съжаление, налага се да отбележа огромната разлика с много от днешните „еднодневки“, които изпълват българския ефир.“

Тазгодишното издание на фестивал "Откритие" наистина ще бъде неповторимо – освен участието в грандиозния гала концерт, дуетът ще заснеме видео към поредния успешен музикален проект, съвместно с  вокално студио „ДА“ – песента „Ако дал си надежда“ с автори: музика – Доно Цветков, текст – Райна Пенева, аранжимент – Красимир Илиев.

Сценичната премиера на песента се случи в края на 2015г. във Варна по време на съвместен коледен концерт на дует Мания и студио ДА. „Ако дал си надежда“ ще бъде включена в поредния албум на музикалното студио, който отново ще бъде продуциран от Доно Цветков. Албумът „Вълшебници“ ще бъдепромотиранна 1-ви юни 2016 г. и ще включва песни  от професионални автори от различни държави.Освен песента на талантливите деца и дует Мания, в албума, те ще имат съвместна песен и с Орлин Павлов.

Дует "Мания", разбира се, не се ограничат само с концертни изяви – само преди седмици издадоха самостоятелнохип-хоп изпълнение на английски език със заглавие провокативния въпрос „Whatcha waiting for“. Силната заявка на дуета за летен хит 2016 се сдоби и с актуален клип – шеметна комбинация от интересен сюжет, интригуващи участници и любопитна снимачна площадка.

Сподели в: