Другият човек в 199

В разгара на лятото на 28 юни, почти ненадейно в афиша на театър 199 се появи пиесата на руския драматург, режисьор и художник Пьотр Гладилин – "Другият човек". Историята е изключително забавна, но същевременно с това и смущаваща. Героите изпадат в необикновена ситуация. Актьорите Койна Русева и Малин Кръстев се превъплащават в главните роли. Постепенно те преминават през всички етапи на човешките взаимоотношения: от недоверие до безотговорна, безогледна любов, от съмнение към надежда, от агресивност към нежност. Пиесата се играе за първи път в България. Това е поредното попадение на младия режисьор Стилиян Петров след дебюта му с "Части от цялото" (по Радичков) и версията му на романа "Майките" (от Теодора Димова).

Пиесата "Другият човек"е написана между 1995-1997 година. Тя е едновременно забавна и екзистенциално сериозна. Провокира със своя абсурдистки въпрос за отчуждението на човека от собствения му живот, за непреодолимото желание у всеки да се отдалечи от реалността си и в забравата отново да се преоткрие.

Ето и началото:

”Звъни се на вратата, тя отваря, влиза мъж в палто, шапка и калъф в ръка. В калъфа има духов инструмент.
Той: Здравейте, Наташа.
Тя: Здравейте, откъде знаете името ми?
Той: Ето каква сте била. Такава си ви представях. Да се запознаем. Аз съм мъжът ви.
Тя: Мъжът ми?
Той: Да.
Тя: Твърдите, че съм омъжена?
Той: Да.
Тя: Чудесно! Знаех си… интуицията ми подсказваше че съм омъжена…”

Из ”Другият човек

Пригответе се да получите своята театрална доза на 26 юли, 31 юли и 28 септември. Цените на билетите варират от 8 до 16 лв.

Снимки: Симон Варсано

Сподели в: