"Другият и още разкази" на Бернхард Шлинк

Ако романът „Четецът” направи Бернхард Шлинк популярен и харесван автор по цял свят, то неговите разкази доказаха силата на таланта му и неоспоримото признание, че той е истинско явление в съвременната европейска литература.
За втори път голямото кино посегна към негова история и то неслучайно.
„Другият” – творба за мъчителното познание на човека до теб, за загубата; истината за една любовна връзка задава интересен и разтърсващ хоризонт за невидимите пластове, които обгръщат личността. Разказ за пътуването към другите и към себе си.
Разказите на Шлинк, от една страна се вписват в най-доброто от европейската традиция на жанра, от друга прозвучават модерно и неочаквано актуално.
Сънища, тайни, двойнствен живот, картини, под които могат да бъдат открити семейни драми. Човекът и неговите предразсъдъци, човекът и неговите страхове, човекът и неговите инстинкти не просто да оцелява, а да се пребори за възможното и невъзможното щастие… И любовта като катарзис и компромис. Това е светът в разказите на Шлинк.

Филмът „Другият” на режисьора Ричард Еър, с участието на Лиам Нийсън и Антонио Бандерас, поставя въпроса за изневярата и постига дълбината на неочаквания кинопрочит на един литературен шедьовър!
Филм, който напомня за Хичкок.
Observer

ИК Локус Пъблишинг

Сподели в: