Драматичен театър – Монтана подготвя Селото на таласъмите

От 27 август започват репетициите на най-новото заглавие в афиша на Драматичен театър – Монтана за сезон 2007/08. Ръководството се е спряло на провокативната пиеса “Селото на таласъмите” от Димо Дешев, която вече е поставяна с успех от театрите в Плевен, Хасково и Кърджали. В нея е пресъздаден магическият свят на едно българско село. В призрачната атмосфера на една извечна балканска кръчма седят хора и таласъми и се опитват да решават българската съдба.

Режисьор на постановката ще е Юри Статков, който е познат на публиката в Монтана от успешните спектакли на “Жорж Дандем” и “Рогоносец ли?…” (“Сганарел”) от Ж. Б. Молиер, “Женско царство” от Ст. Л. Костов, “Йончови ханове” от Стефан Савов, “Пеперудите са свободни” от Леополд Герш и “Рев на елен на лунна светлина” от Дьорд Шпиро.

Всички актьори от трупата на театъра ще бъдат разпределени в представлението. Това е правено за последен път през 1994 година за постановката на “Вражалец”. Премиерата се очаква през месец октомври. С нея ще се открие новия театрален сезон и ще бъде отбелязан 45 годишния юбилей на театъра.

На 29 август, сряда, от 21 часа в Лятната градина на Драматичен театър – Монтана ще бъде представен комедийният спектакъл “Обичам те, Отело!” от Илко Иларионов, режисьор е Звезделин Минков, участват актьорите Ваня Кожухарова и Звезделин Минков. Събитието е в рамките на “Летни театрални вечери 2007”.

Сподели в: