До Ню Йорк и обратно с Харлем Госпъл Хор

За час и половина любимият хор на Барак Обама – Харлем Госпъл Хор успя да ни пренесе в квартал на Ню Йорк, да ни залее с най-чиста доза емоции и да ни накара да се почувстваме като истински афроамериканци. Не заради цвета на кожата, а заради невероятния дух и заразителен темперамент, който притежават.
Безпрекословната вяра в Господ на госпъл артистите, свирили на една сцена с Елтън Джон, както и позитивната им енергия успяха да заразят иначе смятания за скептичен българин.

9 певци от може би най-известния госпъл хор в света, този от Харлем, успяха да вдигнат зала 1 на НДК на крака снощи, на концерт от българското им турне. Час и половина хората не спряха да пляскат с ръце в такт с хора, да потропват с крака и да припяват на певците.

Ако често се гледали американски филми, в които има сцена с госпъл хор, няма как тайно да не сте се надявали да присъствате на подобно шоу. Е, това се случи снощи, пред повече от 3000 души в зала 1, и то без да се налага да ходим до Ню Йорк, за да усетим музиката на Бог.

"God bless you, God bless you all", не спираха да повтарят темпераментните солисти. Кулминацията на концерта бе, когато певците качиха на сцената около 50 души от публиката, с които танцуваха и пяха заедно. Музикантите споделиха, че няма място на света, което да не е хубаво, но България ще остане завинаги в сърцата им.

Песните на Майкъл Джексън, който е пял като дете в хора, се оказаха хитът на вечерта. Публиката пощуря при началото на песента "Man in the Mirror" на незабравимия Крал на попа. Госпъл хорът изпя още няколко песни на Джако – "I Will Be There", "We Are the World", "Will You be There", "Billie Jean".

За бис, хорът изпя още една песен на Джексън – "You Are Not Alone", като публиката неуморно пригласяше. След края на песента, певците се прибраха зад кулисите, като някои от тях закачливо поглеждаха иззад завесите, за да наблюдават зашеметената от емоции публика.

Седалките бързо започнаха да се изпразват, залата опустяваше, но усмивките не слизаха от лицата на всички, отделили делничната си вечер за среща с Харлем Госпъл Хор. Бог наистина ни благослови с най-голямата си благодат  – музиката. Дори и само за една нощ…

Сподели в: