"До Европа и назад" – архитектурна изложба

На 2 февруари в 18:00 ч. в Студио Прожектиране (Студио Проjектиране) ще бъде открита архитектурната изложба "До Европа и нназад".

Тя представя дипломни проекти на български студенти по архитектура и урбанизъм, завършили извън страната. По-специалното в случая е, че техните дипломни проекти са на теми, свързани с България. Както и че почти всички проекти са представени основно с макети.

Всички избрани дипломни проекти, макар представени във висши учебни заведения в Европа, разработват архитектурни идеи и коментират проблеми от българският контекст: от градоустройствени решения за изстрадалата централна част на София, през иновативни идеи за жилищни и обществени сгради, до функционално преустройство и реставрация на вече съществуващи такива. Така студентите показват пред българска публика своята гледна точка за архитектурното бъдеще на родината си.

Проектите са подбрани, организирани и представени от Мария Барбудова, дипломант по архитектура от Техническия университет в Берлин. Изложбата бе показана за първи път по време на ONE ARCHITECTURE WEEK 2015 в Пловдив. Тя е част от дългогодишната политика на фестивала да дава поле за изява на млади архитекти, да подкрепя качественото архитектурно образование и да инициира диалог между теоретичния академизъм и архитектурната практика.

Изложбата се организира от ONE ARCHITECTURE WEEK и се осъществява с подкрепата на студио проЖектиране и УАСГ.
Място: Студио Проjектиране, между УАСГ и Софийски Районен Съд, Sofia, Bulgaria

работно време: 02-12 февруари 2016, 10:00-19:00
място: студио проЖектиране, УАСГ

Сподели в: