Дороти е най-новата надежда в поп музиката

Младата певица Дороти си спечели фенове още с дебютното си парче „Choco-Late”, което с текста си на английски и модерния си бийт звучи по-скоро като британски, отколкото български поп, точно това е причината да търси мястото си в топ 3 в класацията на BG MUSIC CHANNEL. „Песента се казва “Choco-Late” и е нещо средно,между мъж и шоколад.”, разкрива посланието на текста Дороти, „Eдновременно символизира желание, както и огромната ми любов към шоколада. Изобщо не харесвам етикети, когато някой ме попита какъв стил е песента ти… няма какво да отговоря – тя е смесица от r’n’b, dubstep и dancehall raga, но за всички е поп песен. Важното за мен е така да миксираш разностиловите си идеи, че финалният продукт да отрази самия теб.” Пълният с визуални провокации клип към парчето пък е дело на арт-колектива Under the Line като по стайлинга е работил Иван Цуцуманов, а по заснемането – Васил Германов и Георги Янакиев.

Макар и за някои дебютантка в поп музиката, Дороти Такева има зад гърба си над 3000 участия с различни банди и формации като кариерата й започва във вокално-театрална група „Врабчета”, нашумели с вселенския хит „Бански на лалета” – с тях е обиколила младежките фестивали в Португалия, Испания, Италия, Белгия, Австрия и Франция като даже печели диплом от фестивала в Порто Толе, Италия и 1-ва награда на международния фестивал "Милион чудеса" в Банкя.

Сред другите формати, в които е работила са бенда на клуб „Библиотеката”, както и поп-рок бандите NineFold и SoulBound, с които Дороти има серия частни партита и клубни изяви. В момента изпълнява авторските си парчета в акустичен проект за китара и глас съвместно с Иво Лобутов. Друго име в музикалния живот на Дороти е – Антон Пиперов, работил по актуалния й сингъл „Choco-Late”, а по-късно и написал за нея песента „Just that moment”. Освен в музикалните клубове, Дороти се е изявявала и на сцената в Младежки театър "Николай Бинев", Драматичен театър "София" и Народен театър "Иван Вазов" в общо 7 представления, а нейните вокали участват в няколко филма, сред които и българските версии на песните в спечелилия „Оскар” филм „Замръзналото кралство”. В момента Дороти работи по клубно лайв шоу, което да отговаря на стилистиката на “Choco-Late” заедно с топ-балета ‘VS’ Dance, а премиерата му се очаква някъде в средата на април.

Виж клипа на Дороти тук: https://www.youtube.com/watch?v=FW8zHjfKmtA

Прочетете още:
Боби Иванчев: Създадохме ново място за 100 % БГ музика, безплатно и легално

Сподели в: