Дон Жуан открива "Киномания 2009"

Специален гост за откриването на фестивала Киномания 2009 ще бъде младият актьор Лоренцо Балдучи, изпълняващ главната роля във филма на Карлос Саура – "Аз, Дон Жуан". Именно този филм ще открие официално фестивала, провеждащ се за 23-ти път.
Балдучи, който е само на 27 години, вече е взел участие в над 20 филма. Заради харизмата и таланта му, медиите го кръщават "новият Марчело Мастрояни".

Откриването на Киномания 2009 е на 13 ноември (петък) в зала 1 на НДК от 19.00 часа. Фестивалът ще продължи до 3 декември, като в програмата му са включени прожекции на над 90 филма, разделени в различни секции. Родните киномани ще могат да се насладят на секциите Британско кино, германско, руско, американско, японско, испанско и др.

Българското участие е с филмите: "Раци" на Иван Черкелов, с участието на Валери Йорданов и Филип Аврамов, "Moon Lake" на Любомир Младенов, "Ловен парк"  и документалният музикален филм на Андрей Слабаков "Джазта праста". Последният филм ще бъде съпроводен с концерт на Мартин Любенов (акордеон) и неговият оркестър в зала 1 на НДК на 17 ноември 2009г.

Акцент в тазгодишната програма на филмовия фест са детските филми. Най-доброто от европейското детско кино ще бъде представено и у нас, като цените на билети за него ще са: за възрастни – 6лв., за деца – 4лв., а за групови посещения над 20 деца – цената е по 2лв.

Филмите от Киномания 2009 могат да се видят в кината: зала 1, кино Люмиер – НДК, Дом на киното, Евро синема и Одеон. Продажбата на билети вече стартира, като цените за зала 1 са по 10 и 8 лева, намаление за ученици, студенти и пенсионери – 6 лева. В останалите салони билетите са по 8 лева.
 
Късометражният проект на Франко Дзефирели – "Римска импресия", рекламиращ италианската столица, също ще бъде прожектиран на феста. Филмът е с участието на двете италиански звезди – Моника Белучи и Андреа Бочели.

Сподели в: