Документалният филм за НАТО "Заслужено доверие" ще има премиера на 17 декември

Премиерата на документалния филм “Заслужено доверие” по сценарий на Мария Дойчинова ще бъде на 17 декември 2008 г. по БНТ. В състава на екипа, създал продукцията, са също военният оператор Чавдар Кръстев и монтажистът Пламен Пенев. Филмът е направен по поръчка на Генералния щаб на Българската армия и ще бъде излъчен и по Военния телевизионен канал.

"Заслужено доверие” представя Военния комитет на НАТО. Акцентът е поставен върху конференцията на комитета в София през септември тази година и изпълнението на съюзническите ангажименти в мисиите в Косово – KFOR и Афганистан – ISAF.
 
Английският вариант на филма “A Mission Well Accomplished” е презентиран в Главната квартира на НАТО в Брюксел. Той се тиражира от военното ръководство на Северноатлантическия алианс и e предоставен на военните представители на страните – членки.

Срещата на Военния комитет в София е ясна демонстрация на важната роля, която България има в НАТО. В рамките на текущите операции, които провежда международната общност, българските сили дават един сериозен принос. Активното участие на страната ни в Алианса рефлектира не само върху сигурността й, но и върху нейния престиж. Доказателство за това е провелата се конференция на Военния комитет в София.

Сподели в: