Добрите новини за вредните неща, лошите новини за полезните неща

Да погледнем с хумор и забава към манията за здравословен  живот с книгата  „Добрите новини за вредните неща. Лошите новини за полесните неща” от Джеф Уилзър (издателство "Обсидиан"). Преводач е Боян Дамянов, страници – 367, корична цена – 17 лв.

„Посвещавам тази книга на всички, които някога са се почувствали виновни, че са яли червено месо, пили са бърбън или не са купували органична храна”  – казва авторът.

Яжте повече месо, пийте повече уиски, не се тъпчете с маруля и изхвърлете мултивитамините. Джеф Уилзър цитира резултати от много изследвания, които ще ви позволят да се отдадете на пороците си и да не се чувствате виновни, че не сте си измили зъбите след второто парче торта.

С остроумие, чар и голяма доза хумор авторът обсъжда много теми – от кафето до зеления чай, от текилата до плодовите сокове, от склонността да се извиняваме до нецензурния език. И се спира както на ползите от лошите навици, така и на вредите от йогата.

Във време, когато толкова много хора правят всичко възможно, за да водят най-здравословен и „чист“ живот, тази книга напомня на читателите да не се лишават от малките удоволствия и да се върнат към старото и изпитано правило „Всяко нещо с мярка“.

Сподели в: