Дни на щастието във Варна

Дни на щастието, първият по рода си проект в Източна Европа, който съчетава серия от лекции, семинари, филмови прожекции, изложби, интерактивни акции в публично пространство и работилници, посветени на темата за щастието, ще се случи за първа година във Варна от 10 до 18 август, организиран от фондация Credo Bonum съвместно с фондация „Човек на фокус”. Стартиралите през 2012 г. в София Дни на щастието си поставят за цел да вдъхновят хората в създаването на едно по-щастливо общество. След две успешни издания, фестивалът се проведе за първи път и в Пловдив през юни тази година, като сега наред е Варна.

Дни на щастието Варна ще стартира тази събота, 10 август, със семинар „Щастието на децата и младежите“ в Арт салона на Радио Варна от 15 часа. Ще имате възможност да чуете идеите на професионалисти от различни сфери, които работят с деца и тинейджъри, относно начини за подобряване живота на малките и подрастващите. Всяка презентация ще завършва с време за въпроси и отговори. Специален акцент ще бъде поставен върху това какво самите родители, близки, възпитатели или професионалисти биха могли да прилагат на практика в своето ежедневие при конкретни ситуации или проблеми. По време на семинара ще имате възможност да участвате в интерактивни упражнения, които ще ви подтикнат да изследвате своите мисли, убеждения и реакции.

Отново в същия ден ще се състои и екслузивна прожекция на документалния филм HAPPY на номинирания за Оскар режисьор Роко Белич. HAPPY отвежда зрителите на пътешествие от езерата на Луизиана до пустините на Намибия, от плажовете на Бразилия до планините на Бутан, в търсене на ключовете към щастието.

На 17 август, събота, отново в Арт салона на Радио Варна от 15.00ч. започва втората част на семинара, посветен на щастието на децата и младежите. Тогава ще се разгледат теми като отношението между бащи и синове, приобщаващото образование и дори как един родител се справя по щастлив начин с проблемното заекване на детето си.

Финалната неделя на фестивала на 18 август ще включва втора прожекция на филма Happy, както и един час с избрани видеа на тема щастие от глобалната платформа TED – TEDx Happy Hour и дискусия с публиката.

Всички събития са с вход свободен и отворени за всеки.

За повече информация посетете http://daysofhappiness.credobonum.bg/

и facebook – https://www.facebook.com/DninaShtastieto

Сподели в: