Дни на арменската култура ще се проведат в България

В периода от 31 август до 5 септември 2012 г. в България ще бъдат проведени Дни на арменската култура. Проявата се организира от Министерството на културата на Република България, Министерството на културата на Република Армения и Посолството на Р. Армения в Р. България, в отговор на проведените през 2009 г. Дни на българската култура в Армения.

По този повод на 3 септември 2012 г. по покана на министър Вежди Рашидов на посещение в България пристига г-жа Асмик Погосян – министър на културата на Република Армения.

В рамките на програмата ще бъдат реализирани следните прояви:

На 1 септември 2012 г. от 20:00 ч. на сцената на Летния театър в Пловдив ще бъде организиран концерт на Ансамбъла за народни музикални инструменти при Държавната филхармония на Република Армения и на Държавния танцов ансамбъл „Барекамутюн”.

На 2 септември 2012 г. от 18:30 ч. в Дома на киното в София ще бъде показан филмът на режисьора Виген Чалдранян – „Глас вопиющий» /Голос в пустыне/. Очаква се режисьорът да присъства на прожекцията.

На 3 септември 2012 г. от 19:00 ч. в Софийска опера и балет ще бъде представен Галаконцерт на Ансамбъла за народни музикални инструменти при Държавната филхармония на Република Армения и на Държавния танцов ансамбъл „Барекамутюн”;

На 4 септември 2012 г. от 16:30 ч. в Народната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий” ще бъде открита изложбата „50 години арменско книгоиздаване”, посветена на обявяването от ЮНЕСКО на Ереван за Световна столица на книгата за 2012 г.

Сподели в: