Дни до началото на Kavarna Rock 2012 голяма част от групите са в България

Остават броени дни до началото на Kavarna Rock 2012 (13 – 15 юли), който ще представи пред българската публика класици в рока и метъла, като Dio Disciples, Glenn Hughes, Michael Schenker, Stryper, Dokken, Big Noize feat Sebastian Bach, Lizzy Borden, Rhapsody of Fire и Kamelot, както и качествено българско участие на Axat, БТР, Ренегат, Команда 5 и D2 feat. Di4o. Голяма част от групите на фестивала вече са в България, а днес хедлайнерът на първата вечер – Dio Disciples ще поднесат цветя пред паметника на Ronnie James Dio в Каварна по случай годишнината от рождението на рок великана.

Тази година усилията на организаторите на фестивала – Kavarna Rock и Община Каварна – са насочени не само към качествената музикална селекция, но и към цялостното рок изживяване, добро настроение и максимално удобство на публиката.

Всички, които искат да се запознаят отблизо, да получат автограф и да се снимат с любимите си изпълнители на Kavarna Rock 2012, ще имат тази възможност на специални Meet & Greet –сесии, достъпни за всички присъстващи, със записване по график, който ще бъде обявен на официалния сайт и фейсбук-страницата на фестивала, както и на място.

30-метровата сцена на Kavarna Rock ще бъде разтресена от 250 000 вата звук и най-мощната озвучителна апаратура в България, допълнена от впечатляващи пиротехника и осветление. Гаранция за качество ще бъде и сценичният мениджър на Kavarna Rock 2012Stefan Heinicke – легенда в концертния бизнес вече 2 десетилетия, работил и предпочитан от най-големите световни имена в поп и рок музиката.

Акцент в паралелната програма е 3-дневното Bike Party със зрелищни демонстрации, игри, забавления и изненади както за притежателите на мотори, така и за цялата публика на фестивала.

Пропускателният режим на стадион „Калиакра” тази година ще бъде оптимизиран и с високо ниво на сигурност. Специалният подарък от организаторите към феновете пък е безплатният къмпинг, който за първи път ще бъде в обособена, осветена и охранявана зона, оборудвана с душове, тоалетни и постоянно работещи барове. Паркинг базата на фестивала също ще бъде разширена и оптимизирана.

Още по темата:

Kamelot ще излезе на сцената на Kavarna Rock 2012 с нов вокалист

Най-добрите български хард рок и метъл групи на Kavarna Rock 2012

Фестивалът Kavarna Rock 2012 ще срещне отново звезди и фенове на рока и метъла

Сподели в: