Днес пристига кралят на акордеона Кепа Хункера

Днес у нас пристига големият баски музикант Кепа Хункера. Той и неговата група ще изнесат впечатляващ концерт в столичната зала „България”. Известният в цял свят като Краля на акордеона музикант,  е носител на Грами и множество други престижни награди. Концертът е част от третото издание на фестивала „Meet the World”, в който миналата седмица взе участие световноизвестната  Анджелик Киджо.
 
Концертът на Кепа Хункера на 27-ми октомври ще пренесе зрителите в едно от най-невероятните кътчета на планетата – Страната на баските, за да се докоснат до историята и културата на този уникален народ. Кепа Хункера е не само виртуозен изпълнител, но и изключителен композитор и колаборатор. Свири на националния акордеон trikitixa със собствен стил, бързо прескачащ границите на всички страни.
Кепа Хункера работи с цяло съзвездие от известни музиканти – Caetano Veloso, Bela Fleck, Carlos Nuñez, Pat Metheny, Dulce Pontes, а музиката му е блестящо съчетание между традиции и съвременност. До сега има 16 самостоятелно издадени и стотина записани в колаборация албуми – повечето с множество награди. Дискът му „К”, издаден през 2004 г. получава Грами. Работи включително и с българска дамска етно формация, която придава особен чар на неговите композиции.

Концертът е посветен на 100-годишнината от испанско-българските дипломатически отношения. Прави се с любезното съдействие на Посолството на Кралство Испания.

Билети за концерта се продават в мрежата на Ивентим и магазини Пикадили, Германос, Ориндж Център, Мултирама, Техномаркет и Фотосинтезис и на касата на зала “България”.

Сподели в: