„Дневникът на един ангел хранител“ един роман на Каролин Джес-Кук

Марго Делакроа умира и оставя след себе си много нерешени проблеми. Тя обаче се връща на земята като Рут – ангел хранител на самата себе си. Нейната задача е да се грижи за Марго от самото й раждане – тя трябва да я наблюдава, да я защитава, да записва какво й се случва и да я обича. Само толкова. Звучи лесно, но се оказва, че съвсем не е така. Защото ангелът хранител може да помага и да преподрежда пъзела, но всичко си има цена…

Една книга за тънката граница между материалния и духовния свят, която търси отговори на вечни въпроси: Какво има след смъртта? Имаме ли право на втори шанс? Предопределено ли е всичко в живота ни? И ако е така, до каква степен сме свободни да променяме съдбата си?  

Завладяващ и оригинален, „Дневникът на един ангел хранител“ няма да остави никого безразличен.

За Каролин Джес-Кук
Каролин Джес-Кук е родена през 1978 година в Белфаст, Северна Ирландия. Следва английска литература в „Кийнгс Юнивърсити“ в Белфаст и защитава магистърска степен по творческо писане. Макар че печели редица престижни награди, включително наградата на Обществото на писателите на името на Ерик Грегъри, тя работи като пианистка, учителка по пиано, продавачка, в кино индустрията, както и като фотограф в Сидни, Австралия, за да се издържа. Всичките тези занимания, освен заплата, дават на Каролин и незаменим опит, който обогатява творбите ѝ.

Получава няколко важни награди за поезия и след дванайсетгодишни преговори с различни издатели. През 2008 година най-сетне сключва договор за издаване на сборник със свои стихове. След раждането на сина си Каролин решава да напише роман. Точно тогава доведеният ѝ брат загива в Афганистан и трагичната му смърт рязко променя плановете на писателката – тя сменя темата на романа с друга, която от месеци се върти в съзнанието ѝ. Скоро след това „Дневникът на един ангел хранител“ е завършен.

Дневникът на един ангел хранител
Каролин Джес-Кук
Дата на излизане: 19 октомври 2011 г.
Обем: 316 с.
Корица: мека
Цена: 15 лв.

Сподели в: