ДКТ Васил Друмев“ – Шумен гостува в София“

На 26.01. (събота) 2008 г. от 19 ч. на сцената на театър "Българска армия" – София гостува драматично-куклен театър "Васил Друмев" – Шумен с едно от най-новите си репертоарни заглавия "Както ви харесва" от Уилям Шекспир.

Постановката е на режисьора Владилен Александров, сценографията и костюмите са дело на Елена Иванова, Стенли е автор на оригиналната музика към спектакъла, хореографското решение е на Таня Соколова, а Даниел Рашев – Дани е автор на текста на песните от спектакъла. В постановката участват актьорите от трупата на театъра: Стефан Сотиров, Кольо Михайлов, Валентин Ченков, Милен Алексиев (дебют), Кольо Стайков, Милен Димитров, Димитър Караиванов, Владимир Димитров, Николай Скачков, Любен Попов, Паулина Козовска, Гергана Гълъбова (дебют), Мария Григорова, Илиана Тимева. 

Стремежът на творческият екип е спектакълът "Както ви харесва" да бъде един модерен прочит на една от върховите комедии на Шекспир, в която откриваме редица препратки към днешния ден. Няма други, толкова гениално написани текстове в световната драматургия, като тези на Шекспир. Зад всяка алегория, зад всяка метафора на Щекспир се чете днешния живот. Спектакълът е своеобразен опит за завръщане към общочовешките ценности.  “Както ви харесва” е сложен, зрелищен, чувствен, атрактивен спектакъл, в който темите за свободата и правото на избор на всяка любов, за присъствието й в света на човека и проекциите й в живота са водещи. Една от целите на екипа бе да създаде едно стойностно представление, чрез което зрителят да се потопи в един друг, по-поетичен свят, с особена, провокираща визия и атмосфера.

Билетите са на цени от 6 и 8 лева и можете да ги намерите на касата на ТБА.

Сподели в: