Дискусия на тема: Комуникация на науката


На 12 ноември, в 19:00 ч. в книжарница литературен клуб "Перото" в НДК, списание "Българска наука" ще отпразнува своята 10-годишнина с дискусия на тема "Комуникация на науката. Водещ на събитието ще бъде Любов Костова – директор на "Британския съвет България" и създател на "Софийския фестивал на науката", един от най-дейните популяризатори на науката в България. Специални гости на събитието са д-р Владимир Божилов, доц. Иваило Славов и Мария Чернева.

Това е първата поредица от срещи, на които читателите могат да се запознаят с някои от авторите на Списанието. На тях ще се обсъждат въпроси, свързани с наука, образование, книги и други.

Списание "Българска Наука" се разпространява безплатно в интернет и излиза вече десет години, защото неговият колектив вярва, че знанието трябва да е достъпно за всички. То достига над 100,000 читатели всеки месец.

Събитието се организира съвместно с НДК и книжарница "Перото".

"Българска наука" е член на най-голямата организация за популяризиране на науката в света ECSITE и до момента са реализирани много проекти. С доброволци и автори на списанието са заснети два пълнометражни документални филма за балканските войни, а в момента се провежда национална кампания за набиране на средства за заснемането на още един филм, посветен на българското участие в Първата световна война.

Сподели в: