Дискусия върху книгата „Свидетели на тайната (разследване на Христовите реликви)”

Фондация „Комунитас” и клуб „Християнство и култура” представят на 27 октомври (понеделник) от 18:30 в зала „Пеша Николова”:

Свидетели на тайната (Разследване на Христовите реликви)
Дискусия с един от авторите на книгата „Свидетели на тайната (разследване на Христовите реликви)”, „Комунитас”, 2014 и с една от нейните преводачи. Вход свободен.

Разговор за една книга, резултат от десетки пътувания, стотици разговори, хиляди снимки. Пътуване във времето (от Христово време досега). Анализ на Христовите реликви (Торинската плащеница, Св.Кръст, Св. гвоздеи, Кърпата от Манопело, Трънения венец и т.н.). Размисъл над  това защо съвременните учени стигат до изводите на поклонниците през вековете. С участието на:  Гжегош Гурни и Вяра Малджиева.

Тази книга е резултат от десетки пътувания, стотици разговори, хиляди снимки и документи. Тя е пътуване във времето (от Христовата епоха до днес) и в пространството (от Светата земя до Испания). Тя е откриване как съвременните учени стигат до същите изводи като поклонниците от векове насам. Тя е история за това, че и науката се нуждае от смирение.
Гжегож Гурни

Това поклонничество ми зае повече от две години. То ме промени. Докато докосвах реликвите, снимах поклонниците и се срещах с учените, разбрах, че вярата се нуждае от разум и любов; единствено двете крила – науката и вярата – образуват пълнотата, назависимо от съотношението им. В тази книга ще намерите моите преживявания.
Януш Рошикон

Водещ: Тони Николов
На български език.
Вход свободен

Сподели в: