Дипломати, артисти и представители на бизнеса уважиха гала премиерата на филма „Най-добрата оферта“

УниКредит е глобален партньор на най-новия филм на носителя на Оскар Джузепе Торнаторе

Дипломати, артисти и представители на бизнеса бяха сред гостите на елегантната гала премиера на новия филм на Джузепе Торнаторе „Най-добрата оферта“

миналата вечер в Cinema City Paradise, София. Събитието се реализира с подкрепата на Италианския културен институт и УниКредит, глобален партньор на филма. Европейската финансова група е представена у нас от от най-голямата банка в страната УниКредит Булбанк.

Благодарение на партньорите на гала премиерата беше показана за първи път и специална изложбата „Изкуството на Торнаторе“ с работни и филмови кадри от „Най-добрата оферта“. Изложбата може да бъде разгледана в галерия UniCredit Studio от днес до края на август.

Гостите на изискания коктейл бяха приветствани от г-жа Анна Амендоладжине, Директор на Италианския културен институт в България и от г-н Андреа Казини, Заместник-председател на Управителния съвет и Главен оперативен директор на УниКредит Булбанк.

Заедно с множество проекти, които насърчават българо-италианските отношения в сферата на културата, УниКредит Булбанк отделят и все по-специално внимание на кино-изкуството. В качеството си на утвърден банкер и носител на приза „Банкер на годината“, на гала премиерата на „Най-добрата оферта“ г-н Андреа Казини стана и съветник на младия български режисьор Ники Илиев за снимките на втория му пълнометражен филм „Живи легенди“, в който певецът Орлин Павлов изпълнява ролята на банков служител. Във филма участват още Саня Борисова и Любомир Ковачев, които също бяха сред гостите на гала премиерата на „Най-добрата оферта“.

За филма „Най-добрата оферта“

Най-новата съвместна продукция на дългогодишния успешен италиански тандем Джузепе Торнаторе и Енио Мориконе, чието дело е саундтракът на „Най-добрата оферта“, излиза по кината у нас този петък, 26 юли. В новата си лента, на която отново е и сценарист, Торнаторе привлича талантливия австралиец Джефри Ръш („Карибски пирати“, „Речта на краля“) за ролята на Върджил Олдман – самотник, отдаден на изкуството и колекционерството. Негови екранни партньори са Доналд Съдърланд („Игрите на глада“, „Италианска афера“), холандката Силвия Хьокс, която печели награда за изгряваща млада актриса на Берлинале 2011, и Джим Стърджис („Облакът Атлас“, „Винаги в същия ден“).

Интересна информация за филма може да намерите и на официалната фейсбук страница на „Форум Филм България“: www.facebook.com/ForumFilmBulgaria.

Снимки от гала-премиерата и изложбата можете да намерите и на фейсбук страницата на УниКредит Булбанк https://www.facebook.com/unicreditbulbank

Сподели в: