Димитър Свиленов представя своите "Споделени послания"

Художникът Димитър Свиленов е завършил Националната професионална гимнация по полиграфия. Има две самостоятелни изложба до момента: „От лицето на Земята” – галерия „Икар”, и „Кодовете на Димитър” – галерия „Триадис”. „Споделени послания” е третата самостоятелна изложба на автора, която ще бъде представена в галерия „Икар” от 19 юни до 2 юли 2009 г.

Димитър сочи едни от най-перспективните тенденции в съвременното изкуство на нашето време – импресивната проекция на космоса и подсъзнанието или просто казано „Изкуството на духа”. Авангардните проекти на автора носят послания от вечността и разкриват нов тип реалност.
В изложбата „Споделени послания” са включени 23 платна, които представят 23 гледни точки, усещания и концептуално-художествени позиции, обърнати към и за Човека, свързани сс кръговрата на живота. Разказите, които се появяват в картините са с библейски характер, а съзерцаването на картината несъзнателно потапя в паралелни, многопластови вселени, които подреждат отговорите, освбождават с лекота съзнанието и те извеждат отвъд…

Заповядайте на официалното откриване на изложбата в петък 19 юни в 18 часа в Галерия „Икар” на ул.Луи Леже до Сатиричния театър.

Сподели в: