Димитър Киров нищи връзката на човека с животните в нова книга

Наричат композитора Димитър Киров "българският Клайдерман". Но освен на музикалното поприще, той се изявява и като писател. След като преди две години дебютира с труда си "Музиката, която лекува", посветена на музикотерапията", сега излиза новата му книга, този път посветена на проблемите на животните и човека.

"Животните и човекът" ни пренася в света на животните – домашни и диви. Книгата пледира за нова разглеждане на проблема за тяхното субективно право, за грижите и любовта, която човекът им дължи, за полезното му многовековно съжителство с тях. Прилична на монография, тя разглежда проблема от психологическа, социологическа, етична и правна гледна точка.  Димитър Киров пише книгата си със загриженост е любов, както за настоящето, така и за бъдещето на животните. Самият той е имал два огромни добермана Арни и Макс, за които споменава в книгата си.

Другата причина да се захване с тази тема е, че от преди броени дни Димитър Киров е абсолвент по право. Любопитните, запознати с биографията му, сигурно си задават въпроса защо е завършил химия, свири по неповторим начин на пиано, композирал е седем авторски албума с инструментална музика, а пък сега завършва право. Отговорът му е лаконичен – „За да се справя професионално с плагиатите, от които ми дойде до гуша”. 

"Животните и човекът"  излиза с предговор и становище на известните български учени проф. д-р Леон Леви и на проф. д-р Тенчо Колев от Софийския университет „Климент Охридски”.

Вижте още:
"Светът без нас" на Алън Уайзман

Сподели в: