Димитър Делчев открива в Пловдив изложба "1 евро"

На 1 юли 2008 г. в пловдивската галерия Сариев се открива изложбата на Димитър Делчев "1 евро". Тя ще продължи до 31 юли 2008 г.  

Не скъпият материал прави ценно бижуто. Зависи от фантазията на дизайнера и не на последно място от фантазията на човека, който го притежава и носи.” – казва Димитър Делчев. Авторът ще представи тази концепция за бижуто, над която работи от няколко години в самостоятелната си изложба.

Бижутата на Димитър Делчев са по-скоро играчки-бижута, които могат да се носят, да забавляват, да предизвикват радост и усмивка. Те продават креативност и впечатляват с нея. Тези бижута играят с идеята за ценност на самото понятие “бижу” и на идеята за инвестиция. Те са обекти за носене за момента, за сезона, за конкретния случай. Човек не съжалява, когато ги повреди или загуби. Можем да ги наречем бижута-еднодневки или пък “дъвка за окото”.

За изработката на гривните, колиетата и пръстените, може да кажем, че са осъществени в тясно сътрудничество с фирми от Китайската народна република, Република Турция и други държави от Близкия и Далечния Изток, както и с Женския пазар София, Четвъртък Пазара в Пловдив и хилядите магазини “за 1 Евро” в страната.

Сподели в: