Димитър Грозданов открива изложба довечера

Галерия “Агрион” представя най-новите творби на Димитър Грозданов. Неговата изложба живопис "Сребърно магаре" се открива довечера в 19 часа.

Известен като изкуствовед, Димитър Грозданов е и един от активно изявяващите се български художници. Така че тази изложба не е изненада за българската публика. Както той казва на шега – “искам да покажа чрез творбите си как не трябва да се рисува”. Хумористична нотка носи и заглавието на изложбата – “Сребърно магаре”, посветена на приятелите му – “Магарето Сашо", “Магарето Пепи”, художникът като магаре – “Автопортрет”.

Картините са изпълнени в специална техника, която има смислово емоционално продължение на идеята на изложбата.

Изложбата продължава до 29 юли 2008 г.

Димитър Грозданов е роден на 3 октомври 1951 в гр. Генерал Тошево.
През 1978 г. завършва Художествена академия, специалност “История и теория на изкуството”.
Основава фестивал “Процес – Пространство” през 1992 г. в Балчик. Президент е на Триенале София ’96. Куратор на различни изложби като “Тухлата”, “Ухото на Ван Гог”, “Лабиринт”, “Голямата графика” и “Безопасна игла”. От 1992 г. е главен редактор на списанията “Изкуство” и “Изкуство – Art in Bulgaria”. В момента завежда отдел международна дейност в СБХ.
Като художник има около 40 самостоятелни изложби в България, Франция, Швейцария, Германия, Холандия, Турция, Тунис и др.

Сподели в: