Димитър Аргиров – Dimmi Argus готви концерт в България

На 29 май Dimmi Argus готви концерт на 29 май в София. Dimmi Argus е артистичният псевдоним на Димитър Аргиров, син на легендарния народен певец – Илия Аргиров. С творческия си псевдоним той е познат на музикалните среди в Италия, където живее от осемнадесет години.

На концерта ще пее заедно с група „Alter Ego” – бандата на китариста Драго Драганов, който миналата година издаде самостоятелен албум. Група „Alter Ego” е съставена от членове на друга култова метъл банда „Velvet Project”, която свири в София с Тимо Толки, китариста на „Stratovarius”. Концертът на Dimmi Argus в клуб R.B.F ще подгрее младата софийска метъл група „Dinamica”.

 Dimmi Argus участва в няколко италиански проекта – „Cassandra”, „Chakrah” и „ Logart”, включително и в tribute band на „Dream Theater” и „Black Sabbath”. През 2000 година певецът решава да прекрати музикалната си кариера, а през 2007 страстта му към рока го връща отново на сцената. 

Музикантът вече е идвал три пъти в София заедно с последната си група „ Logart”, а феновете успяха да чуят тяхната музика в столичен рок бар. В момента певецът подготвя свои изпълнения с български музиканти, с които ще може по-често да се изявява на родна сцена.

След като издаде два диска с македонски песни, народният певец и рокаджия  Димитър Аргиров реши да се появи на българския музикален пазар и с другото си лице. През 2009 г., се прояви като продуцент и издаде един свой и един на баща си диск с народни песни. Сега подготвя трети – съвместен на син и баща.

Заклет метъл, първият певец на група „Епизод” издаде наскоро и сингъл с рок парчета, озаглавен “Black And White”. „Първоначалната ми идея беше да издам цял албум, но реших първо да опитам със сингъл. До края на годината ще е готов и албума”, споделя Димитър.  Дискът “Black And  White” съдържа три песни – две на английски и една балада на български. Той е плод на съвместната работа на музиканта с неговия колега Драгомир Драганов, също екс член на „Епизод”.

Илия и Димитър Аргирови

Предстои метъл лято в Каварна

 

Сподели в: