Дизайнерът на "Лагерфелд" аплодира българска модна колекция

Българската марка "Desizo Monni" представи пред публика своята първа самостоятелна колекция мъжка мода. Главният мениджър и собственик на фирмата Магдален Димитров бе поканил специално за събитието дизайнера на модна къща "Лагерфелд"- Улрих Франке. Немският стилист обясни, че съвместната му работа с фирмата на г-н Димитров е предизвикана от доброто и качествено производство на марката мъжки дрехи. На зададен му въпрос лесно ли се работи с гений като Карл Лагерфелд, неговият главен дизайнер отговори, че великият стилист е уникален и всичко, което той върши и твори е по най- правилния начин.

На ревюто във Военния клуб бяха представени две колекции на новата българска марка, а именно пролет- лято 2009 и есен- зима 2009-2010. Избран за лице на модната марка е Максим Попчев, манекен на " Визаж". Магдален Димитров разказа, че от фирмата са се спрели на него, защото е неизвестно лице, не е експониран все още, но напълно подхожда на позитивния дух на марката. Младият модел е бил за известно време преотстъпен да работи за представителството на Calvin Klein в Милано.

Модното събитие бе уважено с присъствието на редица известни личности, сред които се открояваха депутатът Иво Атанасов, проф. Андрей Пантев, Юлиана Дончева, певицата Весела Нейнски, Мис България 2007 Юлия Юревич, Жени Калканджиева, дизайнерката Жана Жекова и много други.

Дизайнерът на модна къща "Лагерфелд" идва в София

Сподели в: