Дизайнерът Алекзандър Маккуин се самоуби

Момчето чудо, както бе наричан в света на модата – дизайнерът Алекзандър Маккуин се е самоубил на 11 февруари в дома си. Според негови приятели стилистът е бил в тежка депресия, след скорошната смърт на майка му, което може би е довело до трагедията.
Тази версия за кончината на моделиера, намерен обесен в четвъртък, изказват британските таблоиди.

За смъртта на майка си Джойс Маккуин Алекзандър съобщава в Туитър на 3 февруари. Минути по –късно той пише на читателите : "но животът трябва да продължи”. В следващите дни обаче дизайнерът оставя в микроблога си няколко съобщения, от които става ясно тежкото му емоционално състояние, отбелязва вестник "Сън”.

След четири дни самият той си признава, че много тежко понася кончината на майка си и благодари на приятелите за подкрепата. Тогава той пише, че тази седмица е била "дяволски трудна” и признава, че трябва по някакъв начин да се стегне и да продължи да работи.

Британската преса отбелязва, че Маккуин е поддържал много близки отношения с майка си и за него тя е била най-близкият му приятел. През 2004 г. в един вестник се появява интервю на Маккуин, където той отговаря на въпроси на майка си. На въпрос на Джойс за най-големия страх в живота му, отговорът е: "Да умра преди теб”.

Британските вестници напомнят, че през 2007 г. се самоубива близката приятелка на дизайнера- журналистката Изабела Блоу. Смъртта й също е голям удар за Маккуин.

Дизайнерът си отиде от живота дни преди началото на Седмицата на висшата мода в Лондон, където трябваше да покаже свои модели. През март, на Седмицата на модата в Париж, трябваше да бъде показана новата му колекция. Освен това за 11 февруари беше планирано шоу на Алекзандър Маккуин в Ню Йорк. Това събитие беше отменено.

Маккуин

Първата си колекция създава през 1994 г. и е изцяло изкупена от Изабела Блоу. С годините започва да облича звезди като Бьорк и Кейт Мос. От 1996 да 2001 е главен дизайнер на Givenchy. Четири пъти е печелил наградата за Британски дизайнер на годината. Негови бутици има в Ню Йорк, Лондон, Лос Анжелис, Милано и Лас Вегас.

Сподели в: