Дизайнерите Йелена Кесич и Боян Петрушевски представят „Ground 0. Black box, white trace”

Модна инсталация разкрива тайните и поривите на човешката личност

Дизайнерите Йелена Кесич и Боян Петрушевски ще представят новия си проект „Ground 0. Black box, white trace” („Кота 0. Черна кутия, бяла следа”) на летище София. Концептуалната модна инсталация ще бъде открита официално на 29 май от 17:00 часа на Терминал 2, летище София с пърформанс. Изложбата е част от програмата на Sofia Design Week 2012 и ще може да бъде разгледана до 8 юни.

Инсталацията на 10 авторски дрехи в комбинация с концептуално фешън видео ще въвлече посетителите в ново пътешествие. То е своеобразно нулево пространство, в което разликите между хората се размиват и изчезват. Оживено от забързани и дистанцирани пътници, чиито дрехи и вещи са внимателно опаковани и скрити от погледа на останалите. Личността се намира в куфар. Неговото разтваряне е само първото ниво на разкриването и показването й под формата на моден дизайн.

Официалното откриване на изложбата „Ground 0. Black box, white trace” ще разкрие многопластовата игра на личността и дрехата с моден пърформанс. В него ще участват 10 популярни лица, сред които моделът Зорница Стойчева, каскадьорката Йоанна Христова и актрисата Бистра Копанарова.

За реализация на видеото дизайнерите от NULLA канят известния моден фотограф Златамир Араклиев и режисьора Иван Попов. Музиката е композирана специално за проекта от Стефан Величков. Моделите във филма са Йоанна Христова и Велко Пешев.

Сподели в: