Диджеят от легендарното дуо Gabriel & Dresden – Josh Gabriel в София в средата на януари

На 17.01.09 Russki standart & Club Escape имат удоволствието да представят диджеят от легендарното дуо Gabriel & Dresden – Josh Gabriel.
Въпреки раздялата си с Dave Dresden именно Josh Gabriel е човекът, за когото феновете вече два пъти препълват клубовете, когато той е зад пулта!

Ето и няколко думи за впечатляващиs гост:
Няма как всичко да не започне с историята за невероятния възход на дуото Gabriel & Dresden. Двамата диджеи от Сан Франциско се срещат на Зимната музикална конференция в Маями през 2001 година и за доста кратко време покоряват света на музиката. Всъщност за двамата по отделно всичко започва още през 80-те години на миналия век. Запален от новата вълна на Depeche Mode, The Cure и Yaz, Josh Gabriel започва да свири перкусии в различни училищни и университетски банди, завършва Холандския музикален университет, а през 1985 се запалва по компютърната музика. В това време Dave Dresden вече е запален по диджей културата. След дълги години работа идва и признанието – Dave Dresden е поканен лично от самия Pete Tong да направи ремикс на парчето на New Order – Someone Like You. Стартът на големия успех е даден. Точно по това време е и Зимната музикална конференция в Маями през 2001 година – така идва и запознанството с Josh Gabriel. Dave го поканва да участва в създаването на ремикса и така дуото е вече факт. Останалото е вече история… и то каква. Ремикси за Annie Lennox, Dido, Jewel, Sara Maclachlan, Madonna, Paul Oakenfold, Tiesto и много други. Gabriel & Dresden печелят и наградата на Филмовата академия на САЩ за ремикса си на темата The Wings от обралия сумати награди филм – Планината Броудбек.
Gabriel & Dresden са водещи изпълнители във всички международни денс прояви, обиколили света и свирили редом до John Digweed, James Holden, Nick Warren, Danny Howells, Sander Kleinenberg, Anthony Pappa, Lee Burridge, Seb Fontaine, Victor Calderone, Tiesto, Armin Van Buuren и много други.
Това, което ги отличава е себераздаването на пулта и особено на Josh Gabriel, на когото не стигнаха 7 часа и 30 минути в предишнитe две изяви на Cacao Beach.

Днес Josh Gabriel набира скорост с всяка изминала минута. Един от най-продаваните изпълнители във всички онлайн музикални магазини, Josh Gabriel е способен докато миксира да направи нов ремикс или невероятен машъп. А това е, което кара публиката да крещи и да го вика по няколко пъти на бис.
Очакваме Josh Gabriel на 17 Януари в култовия клуб Ескейп, за да изживеем още една незабравима нощ!

Сподели в: