"Диана Експрес" официално принадлежи на Митко Щерев и Илия Ангелов

Името "Дина Експрес" вече принадлежи на Митко Щерев и Илия Ангелов. Това стана след 2-годишни съдебни дела с шестия китарист на групата Максим Горанов, който прояви претенции към името след като го регистрира като търговска марка.

 Митко Щерев и Илия Ангелов получиха официално името на група „Диана Експрес”. Удостоверението, издадено от Министерството на културата, е подписано от министър д-р Петър Стоянович и е под № 435 от 13.08.2013 г.

Междувременно Щерев заведе дела сещу музикантите участвали във фалшивата „Диана Експрес”, както и срещу Горанов за кражба на интелектуална собственост – тоест за кражба на хитовете написани от Митко за „Диана Експрес”. Първият осъден в Плевенския окръжен съд бе пианистът Валери Конов. На 7 октомври т.г. е делото срещу Горанов и барабаниста Цветан Банов в Софийския окръжен съд, а на 10 ноемрви слещу певеца Николай Райков в Бургас.

„Бих желал да осведомя всички хора, които харесват музиката на „Диана Експрес”, че от 13 август 2013 г. група „Диана Експрес” се представлява от мен и Илия Ангелов. И че от тази дата всеки, който използва това име, е двоен крадец. Причините са две. Първата, че никой друг освен оригиналната „Диана Експрес” няма право да изпълнява хитовете на групата, защото те те са мои и втората, както се вижда от Удостоверението по-долу, името принадлежи на мен и Илия Ангелов”, коментира Митко Щерев.

Сподели в: