Диана Дафова с концерт в Лас Вегас

Българската певица Диана Дафова изнесе концерт в оазиса на Америка – Лас Вегас. Изпълнителката пя в един от най-прочутите хотели в града, на чиято сцена са излизали музиканти от ранга на Франк Синатра, Елвис Пресли и Лайънъл Ричи.

На събитието присъстваха гости от американския политически и културен живот, почитатели, долетели от Хюстън, Лос Анджелис, Сан Франциско и Вашингтон, а песните й за пореден път призоваха към световен мир, любов и хармония.

Шоуто включва 18 изпълнители от България – народни певици, мъжко трио за църковни песнопения, инструменталисти (гайда, кавал и тъпан) и част от националния балет на Софийската опера. Песните, които Диана изпълни, са нейни композиции от албума Spiritual Grace ( „Духовна красота“), както и няколко песни от албума One world, предстоящ да излезе след Нова година. Дафова е и продуцент,  и постановчик на спектакъла, който е с продължителност 1 час и 45 минути – екзотично и уникално шоу със съвременна звучност и атрактивна хореография.

Диана Дафова записва своите албуми в България. В тях тя пее на 14 езика, между които санскрит, келтик, латински, италиански, японски, северноамерикански индиански, български, английски и др. Нейни песни са част от интернационални музикални компилации, съставени от т.нар. world music. Диана е носител на многобройни международни награди, сред които и Световната музикална награда в най-престижния конкурс за композиция в САЩ за песента „Талиеcин“ (Taliesin) от албума Charisma – One World in Song („Каризма – Един свят в песен“).

Сподели в: