Джулиан Барнс и романа "Предчувствие за край"

Авторът на „Папагалът на Флобер”, „История на света в 10 1/2 глави”, „Артър и Джордж”, „Няма нищо страшно” и „Пулс

Тони Уебстър и Ейдриан Фин стават неразделни приятели в училище. Зажаднели за секс и книги, те си споделят шеги, емоции, слухове и остроумия. Може би Ейдриан е малко по-сериозен и по-интелигентен от съучениците си, но никой от тях не подозира, че скоро той ще сложи край на живота си. Както и че самите те ще се постараят да го забравят.

Сега Тони е пенсионер с прилична кариера зад гърба си, с един брак и един кротък развод. Никога не е наранявал никого. Но паметта не е безпогрешна. Тя винаги може да поднесе изненади, както ще докаже едно писмо за наследство. Неочакваното завещание подтиква Тони да се разрови в спомените за младостта си и да осъзнае колко ненадеждни са те.

Предчувствие за край” е историята на един човек, който иска да се помири с миналото си. Изящен и мъдър роман за времето и паметта и как те се променят взаимно.

Книгата която донесе на автора Джулиан Барнс престижната награда "Букър". Един роман за изменчивостта и ненадеждността на паметта и разкаянието, за остаряването и осъзнаването колко малко познаваме самите себе си.

ИК Обсидиан

Корична цена: 12 лв.

Още от този автор:

Премира на новия сборник с разкази на Джулиан Барнс "Пулс"

"Няма нищо страшно" на Джулиан Барнс

Сподели в: