Джо Кокър очарова София

Четири поколения българи имаха невероятния шанс да чуят на живо едни от най-големите световни хитове през последния половин век.

На 28 май 2011 почти два часа препълнената зала Фестивална беше завладяна от страстта, екстаза и огромното вълнение да чуеш и видиш на живо музиканти от световна класа – Джо Кокър и неговата уникална 8-членна банда. Неповторимият глас на легендарния певец в комбинация със зашеметяващия професионализъм на неговите инструменталисти и безупречното изпълнение на някои от най-големите хитове на всички времена развълнуваха искрено фенове от четири поколения.

3-годишни деца съпреживяваха вълненията на своите родители от срещата с Джо Кокър. Почти 45 години след началото на сценичната му кариера, за пореден път, вече и в България, стана ясно, че публиката продължава да му отговаря със същата любов, преданост и голям респект, което самият певец уважи, като изпълни едни от най-обичаните си хитове: “Leave Your Hat On”, “Unchain My Heart”, “With a Little Help from My Friend”, “Summer In The City”, “Up Where We Belong”, “When The Night Comes”. “You Are So Beautiful” провокира млад влюбен мъж от публиката да се обясни в любов на любимата си, като я покани на танц пред всички. Романтичната атмосфера бе подхранена и от нежния съпровод на акордеон при изпълнението на “N`oublies jamais”. Освен дългоочакваните хитове, феновете се насладиха и на „Hard Knocks” и “Unforgiven” от последния албум, „Hard Knocks”, който излезе на 1 октомври 2010. Българската публика имаше шанса да чуе и песни от цялата дискография на британския изпълнител, които са доста успешни, но не са били изпълнявани често на концерти: „Hitchcock Railway”, “Feelin` Alright”, “The Letter”, “Bathroom Window”.

Само седмица след като навърши 67 години, Джо Кокър демонстрира върхова форма. Хилядите му почитатели в зала Фестивална не усетиха и следа от товара на милионите фенове, 45-годишната сценична дейност и 21 албума, които има зад гърба си – уникалният певец се наслаждаваше на шоуто като за първи път.

София, България, благодаря! Бог да ви благослови! Ще се видим следващия път!” – с тези думи Джо Кокър се раздели с българската си публика, но само за този път, защото ни остави надеждата, че той няма да е последен.

Носителят на орден на Британската империя, легендата Джо Кокър пристигна с частния си самолет в София с 8-членната си банда и екипа си ден преди концерта, директно от Дубай. Концертът в българската столица е част от продължението на супер успешното турне “Hard Knocks Tour 2010”, стартирало миналата година в подкрепа на новия албум на изпълнителя, „Hard Knocks”. След първата дата в Дубай (на 22 май), турнето премина през Мароко, София и продължава в редица европейски градове със самостоятелни концерти и фестивални участия цяло лято. След шоуто в София, Джо Кокър и музикантите му се отправиха към Белград, където е следващия им концерт, на 29 май. Турнето приключва през месец август.

Вижте още:
Джо Кокър с изключително позитивни първи впечатления от България
Джо Кокър: “България, искам да те видя да танцуваш!”

Сподели в: