Джо Абъркромби и „Гласът на острието"

За тази година очаквайте една последна книга от „Колибри” – Джо Абъркромби „Гласът на острието"

С тази книга „Колибри” стартира две нови поредици за фентъзи и фантастика, от които предстоят около 10 нови заглавия през 2011.

Джо Абъркромби, представител на новото поколение във фантастичния жанр, бива наречен „Гай Ричи на фентъзито” поради реализма, хумора, насилието и неповторимата атмосфера в романите си. „Гласът на острието“ е първата част от трилогията „Първият закон“. Следващите две книги, „Преди да увиснат на въжето“ и „Последният спор на кралете“, се очакват през 2011. С богатството и пълнокръвието на света, който изгражда, с ярките герои, смел език и майсторски развит сюжет Абъркромби е автор, който ще стои достойно в домашната библиотека до Дж. Р. Р. Мартин, Стивън Ериксън, Брандън Сандерсън.

В обръщението си към българските читатели Абъркромби написа:

“Исках да изградя свят, в който магията е опасна, а насилието – още повече, в който (също както в нашия свят) доброто и злото са навсякъде. Преди всичко обаче се залових да създам една чудесна фентъзи история, която да кара страниците да се обръщат сами и да забавлява читателя. Много се вълнувам, че „Гласът на острието“ и продълженията й скоро ще станат достъпни за пръв път и на българските читатели. Надявам се да ви хареса. Мисля, че ще ви хареса…”

ИК "Колибри"

Корична цена: 19 лева

Сподели в: