"Джордж търси съкровища в Космоса" на Луси и Стивън Хокинг

Втора книга за Джордж, Ани, Ерик и, разбира се, Космос от Луси Хокинг и професор Стивън Хокинг – най-прочутият научен гений във Вселената!

„Тръгваме на голямо космическо пътешествие – каза Ани. – Така че слушайте, спасители на планетата Земя, и се пригответе за среща с Вселената!“
Ани, най-добрата приятелка на Джордж, има нужда от помощ. Нейният баща учен Ерик работи по космически проект… и всичко се обърква. На Марс е кацнал робот, но той се държи много странно. А сега Ани е открила нещо изумително в суперкомпютъра на татко си.
Дали е съобщение от извънземни?
Възможно ли е някъде там да има живот?
Как се намира планета в открития Космос?
И ако попаднеш на извънземни, какво ще им кажеш?

Това страхотно приключение не е само спиращо дъха шеметно пътешествие за драматично търсене на съкровища в Космоса, то също така е пълно с много от най-новите научни знания за нашата Вселена, като включва и специални есета от някои от най-големите учени в света!
Ще успее ли Джордж да разгадае космическите следи, които го отвеждат в пространството на невероятно търсене на съкровища из Галактиката?
Страхотна приключенска история, пълна с драма и силни усещания.

И има страшно много истински факти за космическото пространството.

За авторите 

Луси Хокинг е автор на два романа за възрастни, писала е за много английски вестници и се изявява също по телевизията и радиото. Луси е изнасяла популярни беседи за космически пътешествия и наука пред деца по целия свят, включително една реч на тържеството по случай петдесетата годишнина от създаването на НАСА в САЩ. Неотдавна нейно ДНК бе изпратено в Космоса като част от „Проект безсмъртие“, който сега се съхранява на Международната космическа станция, в случай че човешкият род загине неочаквано. През 2008 г. Луси получава наградата за популяризиране на науката „Сапио“. Тя живее в Кеймбридж със сина си. 

Стивън Хокинг е Лукасов професор по математика в Кеймбриджкия университет. Той е всепризнат за един от най-брилянтните теоретици във физиката от Айнщайн насам. Книгата му за възрастни Кратка история на времето има феноменален успех по целия свят и вече е издадена на повече от 30 езика. Последната му книга за възрастни Великият замисъл (с Ленард Млодинов) излезе през октомври 2009 година. 

Гари Парсънс е завършил изобразително изкуство в Кентърбъри и е изучавал илюстрация в Брайтънския университет. Произведенията му са спечелили няколко награди, включително наградата за детска книжка Червената къща през 2004 г. за илюстрованата му книга Кофата на Били. Гари живее в Лондон.

Следните изтъкнати учени – от Франция, Обединеното кралство и САЩ – също са допринесли за тази книга:
проф. Бърнард Кар, Лондонски университет, Обединеното кралство
д-р Брандън Картър, обсерватория в Париж–Мюдон, Франция
проф. Джеф Марси, университет в Бъркли, Калифорния, САЩ
лорд Мартин Рийс, Кеймбриджки университет, Обединеното кралство
д-р Сет Шостак, SETI, САЩ.

ИК Сиела" 

Корична цена: 18 лева

И още:

Луси и Стивън Хокинг и романът "Тайният ключ на Джордж за Вселената"

Сподели в: