Джордж Клуни е един от "Мъжете, които се взират в кози"

"Колкото и да не ви се вярва, тази история е по истински събития". С този надпис започва една от най-шантавите комедии на 2009-та година – "Мъжете, които се взират в кози" (с не по-малко шантаво заглавие).

Абсурдна комедия, в стил братя Коен, ама не, този път режисьор е Грант Хеслов, ще радва киноманите от 26 март, когато тръгва премиерно по кината.

Джордж Клуни, Юън Макгрегър, Джеф Бриджес и Кевин Спейси са главните действащи лица в тази странна, психоделична военна история, развиваща се в Ирак. 

А тя е: репортер прави зашетяващи разкрития за свръх-секретна част от американската армия, при  срещата си със загадачен свързочник от Специалните части, изпратен с „умопобъркваща” мисия. Репортерът Боб Уилтън (Юън Макгрегър) преследва следващата си история, когато среща Лин Касиди (номинирания за Оскар Джордж Клуни), мрачна личност, която твърди, че е част от експериментална военна единица. Според Касиди, Нова Земна Армия променя начина, по който се водят войните. Легионът на „Войните-монаси” с безпрецедентни психически сили могат да четат мислите на врага, да преминават през твърди стени и дори да убият коза, просто взирайки се в нея. Сега, създателя на програмата, Бил Джанго (номинираният за Оскар Джеф Бриджис) изчезва и мисията на Касиди е да го открие.  Заинтригуван от невероятните истории на новия си познат, Боб решава да го придружи по време на търсенето. Когато двамата проследяват Джанго до таен тренировъчен лагер, управляван от ренегата Лари Хупър (два пъти носителят на Оскар Кевин Спейси), репортерът попада в средата на схватката между Нова Земна Армия на Джанго и личната милиция от супер войници на Хупър. За да оцелее, Боб ще трябва да направи неща, за които не е вярвал, че са възможни. 

Впечатляваща игра на Джордж Клуни и Джеф Бриджес, които доказват класата си на комедийни актьори. А компанията на шотландския актьор Юън Макгрегър ("Трейнспотинг") и Кевин Спейси ("Американски прелести"), само подсилва ефекта на тази невероятно забавна и увлекателна история!

Кадър от филма

The Men Who Stare at Goats е вдъхновена от едноименния бестселър на Джон Ронсън за опитите на правителството да впрегне паранормалните способности в битка с неговите врагове.

Премиера: 2010-03-26

Продължителност: 90 минути
  

Сподели в: