Джон Хардинг „Флорънс и Джайлс“

Първата книга на „Колибри“ за 2012 г. излиза от печат на 9-и януари и е насочена предимно към тийнейджърска публика.

Романът на „Флорънс и Джайлс“ е съвършено преживяване за любителите на напрегнатия, мистериозен трилър! Зад атрактивната корица се спотайва готическа приказка на ужасите със сюжет, решен брилянтно до последния детайл.

Флорънс и Джайлс“ е притаяващ дъха лабиринт от загадъчни кули, злокобни огледални отражения, смугли коридори и дълги черни одежди. Годината е 1891-ва. B изоставено имение в дълбоката английска провинция живеят 12-годишната Флорънс и по-малкото й братче. Пренебрегвано от своя чичо и настойник, будното момиче открива света на книгите – той се оказва нейно спасение и проклятие.

Джон Хардинг е роден близо до Кеймбридж и е преподавал английска литература в Оксфорд. Отличава се с ярък и многостранен писателски талант – всеки от четирите му романа е внушително постижение посвоему.

Отзиви в пресата:

„Флорънс и Джайлс“ е елегантно литературно упражнение, построено със строгостта на фуга“; представете си „Примката на призрака“ на Хенри Джеймс, пренаписан от Едгар Алън По. Изпипан до най-дребния детайл, сюжетът е маркиран със зловещи образи на порочната невинност. „Таймс“

Хардинг съумява да вникне дълбоко в перверзното у човека и да поднесе своя версия на готически роман на ужасите.

Индипендънт

Невероятно страховито!

Дейли Мирър

Намигайки към Хенри Джеймс, Джон Хардинг създава суров готически трилър за гувернантки и техните изплашени повереници. Кулминацията на романа поражда непоносимо напрежение.

Файненшъл Таймс

ИК Колибри

Корична цена: 15 лева

Сподели в: