„Джобен фестивал – пролет 2013“

Зимата настъпва. Мраз и студ е сковал Земята. Малки странни същества бродят нощем и смущават съня ни. Клоните на дърветатата шумолят злокобно…
Едно малко врабче лети объркано в дърветата. Изведнъж до него прилетява друго врабче и започва да му шушука нещо. И двете разперват крила и излетяват светкавично. Издигат се високо в небето, а после прелитат ниско, почти допрели човки о павираните улици. Цвърчат и пеят от цялата душа, та да разгласят надлъж по майката Земя,
че идва ПРОЛЕТТА.

А с нея и „Джобен Фестивал – пролет 2013“. На връх Цветница, ще ви залеем с изкуство, така както дърветата ни заливат с разноцветните си багри и безброй аромати. Малък, но ярък, фестивалът обединява изкуства като музика, театър, танц, литература, цирково изкуство, пантомима, кино, новите стари инсталации и пърформанси. Както и на предишното издание, така и на това над 20 участника ще представят своите творби. Сред тях са Цирк Кумбо с тяхното „Циркоделико кабаре“ обиколил цяла Европа, за да подържа едно от най-крехките и най-истински форми на изкуство, това на уличния артист. Филмът на София Стойчева „Месо“ с плеядата звезди като Владимир Карамазов, Латинка Петрова и още много други, приет с радушно, както в Европа, така и в Азия.
Всичко това и още много майсторски творби ще ви събудят от зимния сън от 26-ти до 28-ми април. Гостоприемството е на Ателие „Пластелин“, както и още няколко пространства, които няма да издадем.
Изненадвайте се и общувайте! Фестивалът ви приканва за едно ново запознанство, за няколко пролетно- ароматни срещи и един истински танц- посрещане на пролетта!

Сподели в: