"Джим Тайфуна" и "Иконом за един ден" от Удхаус – в една книга

Два невероятни романа – двойна доза здравословен смях от майстора на английския хумор П. Г. Удхаус!
Изпробвано лекарство срещу отчаянието и тъгата!

Джим Тайфуна
Не е лесно да бъдеш Джим Тайфуна – среднощни запои, запазено място в клюкарските страници, дузина разбити сърца и още толкова неспазени обещания. Но леля му никак не е очарована. И е твърдо решена да вкара племенника си в правия път. Но за лош късмет избира да стори това в крайно неподходящ момент – Джим е влюбен и твърдо решен да се промени. С характерната за Удхаус зашеметяваща и объркана логика, Джим сменя своите превъплъщения с такава скорост, че накрая трябва да се преструва на… самия себе си. Дали това е върхът на честността или чиста проба мошеничество – само читателят може да реши. Едно обаче е сигурно – забавлението е стопроцентово.

Иконом за един ден
На разсеяния лорд Джордж Уфнам му хрумва брилянтната идея да скрие семейните диаманти. И съвсем логично забравя къде е сложил своята плячка.

Така Джордж е принуден да напусне дома си и да се завърне… дегизиран като иконом, за да търси своето съкровище.

Следва щура поредица от инциденти и комични случки, където освен маскирания лорд-иконом се намесват бивш адвокат, писател на криминални романи в ролята на частен детектив, американски изнудвачи, представящи се за невинни гости, и двама мъже, влюбени в едно и също момиче…

Сър Пелъм Гренвил Удхаус е роден през 1881 г.  Получава рицарско звание малко преди смъртта си през 1975 г. Той е признат за най-добрия английски автор-хуморист на XX вeк.

Премиера: 1 декември 2008 г.
Издава: ИК ЕРА

Сподели в: