Джереми Ренър и Джема Артънтън са безмилостни наемници във филма „Хензел и Гретел: Ловци на вещици”

Приключенският екшън „Хензел и Гретел: Ловци на вещици” е динамичен, мрачен и суров прочит на познатата история за брат и сестра, изоставените в гората и случайно попаднали в бонбонената къща на зла вещица.
Едва изплъзнали се от ръцете на вещицата, 15 години след тази кървава случка, порастналите Хензел (Джереми Ренър) и Гретел (Джема Артъртън) са вече отлично обучени и безстрашни професионални ловци на глави, експерти в откриването и убиването на вещици. И двамата са силни бойци, отдадени на каузата и на грижата да се закрилят взаимно.

Наети да помогнат на жителите на малко градче, от ловци Хензел и Гретел се превръщат в плячка и ще трябва да се изправят срещу зло, много по-силно от вещиците…тяхното собствено минало.

В главните роли на брата и сестрата са номинирания за „Оскар” Джереми Ренър, познат от големи продукции като „Мисията невъзможна: Режим Фантом”, „Отмъстителите” и „Наследството на Борн” и британката Джема Артъртън, която в последните госини гледахме в „Спектър на утехата”, „Принцът на Персия: Пясъците на времето” и „Сблъсъкът на титаните”. Към актьорския екип се присъединява и друга талантлива актриса, холандката Фамке Янсен. Сред множеството телевизионни и кино продукции, в които е участвала, са „ Х-Мен: Последният сблъсък” и „Клъцни/Срежи”.

Сценарист и режисьор на филма е норвежецът Томи Виркола, а продуценти са Уил Фарел, Адам МакКей, Кевин Месик и Бо Флин.

Хензел и Гретел: Ловци на вещици” излиза на 3D в кината на 25 януари 2013 г.

Сподели в: