Джерард Бътлър се завръща в кината като актьор и продуцент на зрелищният "Господари на вълните"

Заинтригуван от идеята за филм, създаден по истинската история на легендарния сърфист Джей Мориарти, Джерард Бътлър решава да се посвети изцяло на продукцията ГОСПОДАРИ НА ВЪЛНИТЕ. Така той става едновременно актьор и продуцент на лентата. „Когато изпълняваш и продуцентска роля, имаш възможност да си въвлечен до по-голяма степен в реализацията на проекта и да бъдеш част от творческия процес на всички нива – именно това ме накара да взема това решение“, коментира Бътлър.
Зрителите на ГОСПОДАРИ НА ВЪЛНИТЕ ще видят нещо много повече от типична история за сърфисти. Едно обикновено момче ще докаже силата на човешкия дух, борейки се за сбъдването на своята най-смела мечта. Това е разказ за едно приятелство, калено в бурята на опасността и желанието за победа. В името на своята мечта Джей (Джони Уестън) ще пребори най-големите си страхове… и може би ще плати твърде висока цена за дързостта си.
Едва 15-годишен, Джей открива, че митичните вълни Маверикс – едни от най-големите в света – не само са истински, но съществуват едва на няколко километра от дома му в Санта Круз. Момчето търси помощ в лицето на местната легенда Фрости Хесън (Джерард Бътлър), който да го научи да ги овладява. Залавяйки се със задачата да се преборят с едно изключително трудно предизвикателство, Джей и Фрости създават уникално приятелство, което променя живота и на двамата. Те са част от вълнуващо приключение, в което „не всичко опира до сърфирането, а до това да откриеш нещо в живота си, което те прави свободен“.
ГОСПОДАРИ НА ВЪЛНИТЕ събира на големия екран легендарния актьор Джерард Бътлър („300“, „Проповедникът с картечницата“) и младия талант Джони Уестън („John Dies at the End“, „Sugar“). Актьорският екип на филма включва още Екизабет Шу („Човек без сянка“, „Завръщане в бъдещето II“), Абигейл Спенсър („Шпионски свалки“), Левин Рамбин („Игрите на глада“) и Тейлър Хендли („Тексаско клане: Началото“). Режисьори на лентата са Майкъл Аптид и Къртис Хенсън, а сценаристите са Карио Салем и Брандън Хупър.
ГОСПОДАРИ НА ВЪЛНИТЕ ще излезе в кината у нас на 23 ноември 2012 г.

Сподели в: