Джени Трент Хюз ни съветва как да водим трудни разговори

На 12 ноември 2007 г. излиза книгата на Джени Трент Хюз – "Как да водим трудни разговори… по 101 деликатни теми" от издателство "Кръгозор".

Проблеми със семейството?
Проблеми със съдружниците, съквартирантите, приятелите?
Как вървят взаимоотношенията ви?

Ако имате нужда да разрешите недоразуменията в семейството, които често прерастват в караници, предизвикайте дискусия по спорните въпроси;

Ако имате потребност да говорите за това, че искате бебе или, че не искате, или, че искате да сложите край на някоя връзка, или пък искате да говорите с партньора си за нещата, които смятате, че трябва да промените в леглото.

Ако трябва да проведете разговор по тези или други деликатни теми, то тази книга е за вас.
Трудните разговори са по деликатните теми, по които искате или не, все някога ще ви се наложи да говорите. Най-важното е, че книгата е написана в т. нар. информативно-увлекателен стил. Това не е добре познатото “Знам, че се чувстваш зле, затова остави ме да ти “помогна” да се почувстваш ужасно” от книгите за самопомощ. Аз не вярвам в този подход. Надявам се, че Как да водим трудни разговори по 101 деликатни теми ще ви кара и да се усмихвате докато четете.

В началото на книгата има малка част, свързана с основните въпроси в общуването как/къде/кога и защо. Следват 101 мини части, разкриващи различни варианти на проблемите. По този начин няма нужда да изчитате стотици страници, за да откриете най-важното. То е извлечено на всяка страница и е пречупено през вашия личен проблем. Книгата учи как да подобрите ситуацията, в която сте изпаднали, избирайки подходящото време и начин за провеждане на трудния разговор. Освен това предлага кратки съвети за това как да възстановим нормалните взаимоотношения и комуникация след разговора. Включени са и съвети за “малките” трудни разговори, които обаче, са особено важни за всекидневието ни – с хората, които не спазват реда си в магазина, лошото обслужване в ресторанта и други.

Джени Трент Хюз
е лайфстайл специалист, терапевт, политически и социален коментатор. Списва рубрики в редица печатни медии. Един от психолозите в популярното риалити “Биг Брадър”. Води семинари и курсове за усъвършенстване на личностните взаимоотношения с компании като J.P.Morgan Investment, Vodafone, Ariel, PriceWaterhouse, Nescafe Gold Blend, Warner Brothers Movies и други.  Родена е в Ямайка. Като тийнейджър семейството и се мести в САЩ, а по-късно се омъжва и заминава за Великобритания.

Книгата е част от поредицата “Магията на успеха
Цена: 12 лв.
Стр. 304
Подвързия: мека

Сподели в: