Джеймс Блънт препълни зала 1 на НДК

Британският певец, който изнесе концерт у нас на рождения си ден, успя да вдигне зала 1 на крака. Навършилият на 22 февруари 35 години певец, пя на верните си почитатели почти два часа, без да спре. За всяка една песен, Блънт сменяше китарата си. Английският музикант не пропусна да изпълни най- големите си хитове, сред които "You`re Beautiful", "Wiseman", "1973", "I Really want You", "Because I love You".  За известната си балада "Goodbye my Lover", Блънт седна на пианото си и чувствено я изпя, за радост на многобройните си почитателки.

"За първи път съм в България, но се радвам да видя усмихнатите ви лица", извика Блънт към публиката, която на няколко пъти запяваше песента "Happy Birthday" с желание да му честити. На едно от припяванията на публиката, Джеймс Блънт не издържа, и скочи от сцената, като се разходи из редовете, съвсем изненадващо дори и за охраната му.

Британската звезда не разочарова почитателите си, и излезе на бис, за да изпее още три песни. Кулминацията бе, когато певецът скочи върху пианото си и облече фланелка на националния отбор по футбол на България. Публиката вече бе на крака и не го оставяше да си тръгне, без да изпее още една песен. След признания на певеца колко обича българските фенове, залата потъна в тъмнина и той се прибра зад кулисите, заедно с музикантите си.

Концерта не пропуснаха българските поп изпълнители Влади Ампов- Графа, Мария Илиева, Нина Николина, както и пианистът Живко Петров, които се наслаждаваха на музиката, точно пред сцената.

Блънт

Джеймс Блънт е носител на две музикални награди "Брит", както и на две  Ivor Novello Awards, награда от MTV. Певецът има в дискографията си 2 албума:  "Back to Bedlam", "All the Lost Souls", както и четири албума с лайф изпълнения.

Интересен факт от живота на Блънт е, че е служил в Британската армия четири години, тъй като армията е плащала за обучението му. През 1999г. британцът е служил в Косово, по време на войната. Една от най- любопитните за медиите романтични връзки, бе именно на Джеймс Блънт и  супермоделът Петра Немцова, които обаче се разделиха преди време.

Сподели в: