Джаз фолк класик с Йълдъз Ибрахимова и Иво Папазов-Ибряма

Йълдъз Ибрахимова, Иво Папазов – Ибряма и разградската филхармония гостуват в София с проекта "Джаз фолк класик". Спектакълът ще се състои на 20 октомври в зала 1 на НДК. Нека публиката се приготви за вълнуваща колаборация – смесица от различни стилове – джаз, фолк и класика.

В синхрон с на една от най-старите филхармонии в България – “Проф. Димитър Ненов” гр.Разград и сериозната подкрепа на оркестър “Тракия” с ръководител Нешко Нешев те ще представят пред публиката един изключителен и любопитен спектакъл. “Програмата ни е разнообразна и пъстра, както подсказва самото заглавие”, споделя с усмивка Йълдъз Ибрахимова. „В нея всеки намира по нещо за себе си, нещо близко, но и по-различно. Тя е различен прочит на това, което слушателите познават или може би дори не познават“, добавя още тя.

Дни след софийската премиера, спектакълът ще гостува на един от най-големите световни културни центрове – “Зурлу център” в Истанбул. Отсега се знае, че на 19 май 2016 г., на празника на младежта в Турция – Йълдъз Ибрахимова и колегите й ще изпълнят „Джаз фолк класик“ с Президентския симфоничен оркестър.

Самият проект Джаз фолк класик" се ражда миналата година по идея на режисьора Пламен Панев, а досега е представян пред публиката в Разград, Варна, Пловдив, Русе и други градове у нас. Навсякъде е посрещан изключително топло и сърдечно от публиката, която съвсем точно го определя, като “концерт за ценители”.

Билетиете за концерта на"Джаз фолк класик" на 20 октомври, в зала 1 на НДК са в продажба ексклузивно в мрежата на Ticketportal.bg. Цената им е от 25 до 50 лв, според мястото в залата и могат да се намерят още в Билетен център в НДК, Билетна каса на зала “Арена Армеец”, магазините на Office1Superstore, Booktrading, Книжен център “Гринуич”, “На Тъмно”, “Пикадили” и бензиностанции OMV.

Сподели в: