Джаз от топлина и ритъм – изложба на Аршак Нерсисян

"Джаз" на Аршак Нерсисян може да разгледате в галерия "Натали" до 4 ноември.

През годините Аршак  Нерсисян  не скучаеше – той  сменяше   градските пейзажи –  със свирещи музиканти ; или  натюрмортите,  видени от особен ракурс –  с движението на  лодките, неподвластни на стихията на вълните.  Новата изложба на художника  в Галерия „ Натали”  е много различна –  сега   Аршак  е привлечен от  чувствителността на  джазмените. Всъщност той отдавна се доближаваше до темата – и  с топлотата на колорита си , и с насечената ритмичност на мазките ,  и с   гъвкавостта на фигурите от композициите си.  Сега всичко това е обединено  в  платната му „Джаз”. Някои от тях са и в непознат досега  голям размер и действат монументално.

Една изложба на професионалист   трябва да  съдържа препратките  към творчеството до този момент . С тази цел  Аршак включва   богати урбанистични пейзажи – понякога плоскостите на покривите и стените   граничат с абстракция –  и това предава допълнително внушение.

Основното, което и този път ще привлече многобройните  ценители на  арменския художник Аршак  – това е топлия , южняшки колорит ,от който и стените и сърцата ни се нуждаят. Малко преди зимата  галерия  Натали е изпълнена с  нега и  добър дух.

 

 

 

Сподели в: