Джаз на двора в Стара Загора

В три поредни вечери, 28, 29 и 30 април в Стара Загора ще се състои "Джаз на двора". На специално изградена за събитието лятна сцена, в двора на „Къщата на арх. Димов“, ще се проведат джем-сешъни с местни и гостуващи музиканти и кино прожекции на филми, интервюта и концерти, представени по оригинален начин. Организаторите са подготвили концептуална арт-тема за всяка от вечерите, импровизиран мини-бар и страхотна атмосфера под сянката на стария дрян.

Откриването е на 28 април, в 18:00 ч., с позитивния соло сет на най-алтернативния тромпетист в Стара Загора – Митко Божидаров, или по-познат като "тромпета под моста".

Това е второто събитие по проект „Архитектура на паметта“, реализиран от „Сдружение за съвременно изкуство и култура – Различният поглед“ чрез подкрепата на Фондация „Америка за България“. Всеки месец, от март до септември, Сдружението организира по един „подготвителен епизод“ от проекта, т.е. обществено културно-образователно събитие, разкриващо културно-изторическите натрупвания и слоеве в определена сфера на изкуството. Първият епизод на „Архитектура на паметта“ се проведе на 14-ти март 2014 г. като „Вечер в памет на арх. Христо Димов“. Финалния и най-важен седми епизод на проекта ще представлява VII-то издание на фестивала на изкуствата „РАЗЛИЧНИЯТ ПОГЛЕД“ 19 – 21 септември 2014 г.

В „Джаз на двора“ са поканени млади и утвърдени музиканти от Стара Загора и страната.

Организатори са „Сдружение за съвременно изкуство и култура – Различният поглед“.

Някои от музикантите,които ще участват са:

Някой от музикантите, които ще свирят на джемовете:

Деян Асенов, пиано, Стара Загора,
Живко Велев, китара, Стара Загора
Атанас Георгиев, барабани, Стара Загора
Симеон Гърнев, бас китара, Пловдив
Аргир Гунчев, клавишни, Стара Загора
Даниел Николов, вокал, Стара Загора
Цвети Карагеоргиева, саксофон, Пловдив
солисти от Военния оркестър, Стара Загора
и др.

 

 

Сподели в: